Gezonde voeding

Je bent wat je eet. Een gezegde dat de meeste mensen wel kennen, maar wat eet u eigenlijk? Een goede voeding draagt bij aan uw gezondheid. In mijn praktijk krijg ik regelmatig vragen hierover.

Waarom bepaalde voeding niet gezond is en wat voor gevolgen dat heeft voor uw  gezondheid. Brood bijvoorbeeld is een veel besproken onderwerp. Wij, Nederlanders eten graag een boterham en halen daar een groot deel van onze energie uit. Je leest en hoort de laatste jaren vaak dat het erg ongezond is. Ik heb vanuit mijn praktijk de ervaring, dat brood  vervelende klachten kan geven. Buikklachten liggen het meest voor de hand, maar er kunnen ook vele andere klachten zijn tengevolge van (verkeerd) brood. Gelukkig kan brood ook heel gezond zijn, maar hangt het af van het soort brood dat u eet.

Er is geen standaard dieet (voedingswijze/gewoonte) voor iedereen. De ene mens verdraagt brood, vlees, zuivelproducten, noten enz. goed en de ander krijgt er klachten van.

 

Cursus over gezonde voeding

In de cursus van 3-4 avonden  bespreek ik met u waarom bepaalde voeding niet gezond is en wat voor gevolgen dat heeft voor onze gezondheid. Denk aan oa. kanker, chronische ziektes, hart- en vaatziektes. Het assortiment van de voeding is enorm toegenomen: kant en klaar maaltijden, gewassen en gesneden groenten/fruit, toevoegingen als bv. calcium, magnesium. Daarnaast alle snacks en zoetigheid. Er wordt gesproken over goede en foute vetten, volle en magere zuivelproducten, light producten enz… In dit rijtje mag brood zeker niet meer ontbreken evenals superfoods. U zult ontdekken hoe u hierin een weg kunt vinden met aandacht voor onze spijsvertering van “mond tot kont”. Vragen die daarbij aan bod komen zijn onder andere:

  • Is voor iedereen dezelfde voeding goed?
  • Is voeding voor kinderen anders en waarom?
  • Goed en lekker eten zonder overgewicht. Waarom is een afval   dieet niet vol te houden?
  • Hoe kan ik op een eenvoudige manier met voeding bezig zijn zonder ingewikkelde recepten?
  • Hoe kan ik gebruik maken van de groenten en fruit van het seizoen? Is het betaalbaar?
  • Als je gezond eet, heb je dan nog aanvullingen nodig zoals voedingssupplementen?
  • Wanneer we het niet over E-nummers hoeven te hebben!

 

Lezing over gezonde voeding

In vogelvlucht vertel ik u over bovenstaande onderwerpen en afhankelijk van de vraagstelling en doelgroep.