20 jaar praktijk voor klassieke homeopathie en voedingsadvies

In maart was het 20 jaar geleden dat Ria Wassink haar praktijk voor homeopathie startte.

Haar allereerste patiënten ontving ze in de woonkamer. Al snel werd er een praktijkruimte in een deel van de garage gebouwd. Omdat de praktijk snel groeide werd er in 1999 verhuisd naar een huis met gescheiden ruimte voor de praktijk.

Nog altijd met heel veel plezier is Ria homeopaat.

Jaarlijks wordt in de eerste week van april de Week van de Homeopathie (Homeopathie Week) georganiseerd. Dit jaar is het thema voor de internationale week van homeopathie: Voorkomen is beter dan genezen. Eten doen we elke dag en daarom is het weten van wat je eet en welke invloed dat heeft op onze gezondheid, een belangrijk aandachtspunt.

“Gezonde voeding heeft van jongs af aan mijn interesse gehad. Ik kan dit heel goed combineren met mijn werk als homeopaat. De laatste jaren heb ik regelmatig lezingen en cursussen over gezonde voeding gegeven. Puur en eenvoudig is daarbij het uitgangspunt. Ook al eten we gezond, dan nog kun je ziek worden of klachten krijgen door verschillende oorzaken. Vergeet hierbij niet de acute klachten door bijvoorbeeld sport of ongeval en de hooikoorts die veel mensen parten speelt. Een homeopathische behandeling pakt de oorzaak aan en geeft geen onderdrukking waardoor er andere en soms veel ernstige klachten worden voorkomen.”

Onlangs nog heeft Ria Wassink een lezing gegeven op het Kinderdagverblijf ’t Klimrek in Nijkerk. Ria en het team gaan met elkaar kijken hoe ze de kinderen lekkere en gezonde voeding kunnen aanbieden. Tenslotte begint gezond eten bij kinderen door ze niet te laten wennen aan toegevoegde suikers, maar natuurlijke smaken.

Kosten van een consult vallen onder de aanvullende verzekering en vallen daarmee buiten het eigen risico.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *